Κρασί με ανοιχτό χρώμα άχυρου και λεπτή, επίμονη φυσαλίδα. Έχει φρουτώδεις-ανθισμένες νότες με ευχάριστες χαρακτηριστικές νότες πράσινου μήλου και φλούδας αμυγδάλου. Ένα κρασί που ταιριάζει σε όλο το γεύμα και είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για απεριτίφ ή με ορεκτικά.
Ποικιλία σταφυλιών: Γκλέρα
Περιοχή: Βενετία
Τυπολογία: Αφρώδες κρασί
Κρασί χρώματος άχυρου στο οποίο παίζουν κομψές κίτρινες αντανακλάσεις. Λεπτό, ευχάριστο, έντονο και χαρακτηριστικό άρωμα. Η γεύση είναι ξηρή, ελαφρώς αρωματική, με πικρή βάση που θυμίζει αμύγδαλο.
Ποικιλία σταφυλιών: Lison
Περιοχή: Βενετία
Είναι έντονο ρουμπινί κόκκινο με βιολετί ανταύγειες στην νεότητά του: τα αρώματα είναι έντονα και ποικίλα, επικεντρωμένα σε φρουτώδεις, λουλουδάτες και πικάντικες νότες με μια ελαφριά φυτική υπόνοια. Η γεύση είναι έντονη, βελούδινη και νόστιμη, με μια κομψή δομή και σύνθετους και εκλεπτυσμένους τανίνες. Η ζεστή αλκοολική νότα υποστηρίζει την απαλότητα και μεταφέρει τις αισθήσεις προς μια τέλεια γευστική-οσφρητική αντιστοιχία. Η επίγευση είναι επίμονη και κλείνει με νότες φρούτων και μπαχαρικών.
Ποικιλία σταφυλιών: Cabernet Sauvignon
Περιοχή: Βενετία
Βαθμός: 100% Νεμπιόλο.
Οινοποίηση: παραδοσιακή ζύμωση με εκχύλιση για περίπου 18 ημέρες.
Παλαίωση: 18 μήνες σε μεγάλες δρύινες δεξαμενές από τη Σλαβονία.
Χρώμα: σκούρο ρουμπινί που τείνει προς το γρανάτη.
Άρωμα: κομψό και λεπτό, με νότες από σμέουρα και βιολέτες σε φόντο γλυκών μπαχαρικών.
Γεύση: ξηρή και γεμάτη σώμα, με μακρύ και επίμονο φινάλε.
Αλκοολικός βαθμός: ±14%
Γαστρονομικός συνδυασμός: εκλεπτυσμένο κρασί που συνοδεύει πιάτα εξίσου αριστοκρατικά, όπως η φοντί, τα κυρίως πιάτα με θηράματα και κάποια ωριμασμένα τυριά.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία περίπου 18°C.
Langhe Nebbiolo D.O.C. OCCHETTI 2013 - Wine Enthusiast Importer Connection 2018 βαθμολογία 86
Langhe Nebbiolo D.O.C. OCCHETTI 2013 - IWG International Wine Awards Spain 2017 ασημένιο μετάλλιο
Φωτεινό ρουμπινί χρώμα. Έχει χαρακτηριστικό, λεπτό αρωματικό άρωμα με μια πολύ ελαφριά υπόνοια βιολέτας. Η γεύση είναι ξηρή, γεμάτη και ελαφρώς βοτανική.
Ποικιλία σταφυλιών: Merlot
Περιοχή: Βενετία
Έντονο χρώμα άχυρου κίτρινο με πράσινες αντανακλάσεις, έχει φρουτώδη και λουλουδάτη γεύση με νότες μήλου. Η σωστή ισορροπία μεταξύ οξύτητας και σακχάρων καθιστά αυτό το αφρώδες κρασί πολύ λεπτό και έντονο.
Περιοχή: Βενετία
Τύπος: Αφρώδες κρασί
Κρασί που προέρχεται από ένα μείγμα σταφυλιών Negroamaro (50%), Cabernet (25%) και Syrah (25%) καλλιεργημένων σε αμπελώνες. Περιοχή παραγωγής: Σαλέντο, μεταξύ των επαρχιών Μπρίντιζι και Λέτσε.
Μετά από έξι μήνες σε βαρέλι, συνεχίζεται η ωρίμανση στη φιάλη.
Στη μύτη αναδύονται φρουτώδεις νότες από μύρτιλο, κόκκινο φραμπουάζ και κεράσι σε σιρόπι, με μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρίφαλο και πιπέρι, με έντονη βαλσαμική νότα.
Χάρη στην κομψότητα των τανινών του, ταιριάζει με ζυμαρικά με βάση το κρέας, όπως τα straccetti με ραγού από μοσχάρι, κρέατα στη σχάρα όπως μοσχάρι και παϊδάκια από αρνί.
ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε τα καλύτερα κρασιά της Άλμπα Λάνγκε και Ροέρο - Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε αυτούς τους λόφους στην περιοχή της UNESCO
Ξενάγηση διάρκειας περίπου δύο ωρών για ομάδες από 10 έως 20 άτομα
Σημείο εκκίνησης: Φραζιόνε Οκέττι ν. 40 - Μόντεου Ροέρο (ροζ κτίριο με την επιγραφή Κασίνα Οκέττι κάτω από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου του Οκέττι) (https://goo.gl/maps/Eb8HJEm4CqD2)
Ξενάγηση στο οινοποιείο και στο γειτονικό αμπέλι, με παρουσίαση των διαφόρων σταδίων παραγωγής και παλαίωσης του κρασιού. Στο τέλος της ξενάγησης θα ακολουθήσει καθοδηγούμενη γευσιγνωσία πέντε κρασιών, συνοδευόμενη από δείγματα τοπικών αλλαντικών και τυριών από το Πιεμόντε.
Η τιμή ποικίλλει ανάλογα με τις επιλογές των προϊόντων και των κρασιών που θα γευτείτε.
Για κρατήσεις και έλεγχο διαθεσιμότητας, σας προσκαλούμε, τουλάχιστον πέντε ημέρες νωρίτερα, να στείλετε email στο morettivini@libero.it ή να καλέσετε στο 0173 90383 μετά τις 19:00, ή να μας επικοινωνήσετε μέσω https://www.facebook.com/PoderiMoretti για να μας ενημερώσετε για την ημερομηνία, την ώρα και τον αριθμό των ατόμων.
Primitivo IGP Puglia από την περιοχή Taranto και Brindisi. Ποσοστό αλκοόλ 13,00% Vol.
Ελάχιστη παραγγελία 720 φιαλών των 75 cl. Συνολικός αριθμός χαρτοκιβωτίων 60, το καθένα με 12 φιάλες.
Ρουμπινί χρώμα που τείνει προς το γκράνατ. Γεύση ξηρή, ολοκληρωμένη και γεμάτη χαρακτήρα. Ωρίμασε σε 300 λίτρων σλαβικών βαρελιών για μια βέλτιστη χρονική περίοδο ώστε να τελειοποιήσει το χαρακτηριστικό του μπουκέτο.
Περιοχή: Βενετία
Τύπος: D.o.c.
Χρώμα: Στραγγιστό κίτρινο με αχνές πράσινες ανταύγειες
Άρωμα: Λεπτή επίμονη φυσαλίδα, έχει γλυκές νότες μήλου, αχλαδιού και μια απαλή νότα εσπεριδοειδών.
Γεύση: Χαρακτηρίζεται από ποικιλόμορφες φρουτώδεις και λουλουδάτες νότες συνοδευόμενες από έντονη οξύτητα που εξασφαλίζει μια ευχάριστη και επίμονη επίγευση.
Αποθήκευση και σερβίρισμα: Οι φιάλες θα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον, μακριά από το φως και πηγές θερμότητας. Σερβίρετε σε θερμοκρασία μεταξύ 6-8°C. Συνιστάται ένα σχετικά μεγάλο ποτήρι σε σχήμα τουλίπας.
Συνοδεία: Ιδανικό ως απεριτίφ, είναι εξαιρετικό με πρώτα πιάτα με βάση το ψάρι, ψητό λευκό κρέας, ψητά λαχανικά και αλμυρά σνακ.
Βαθμός: 100% Arneis.
Οινοποίηση: ζύμωση σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα σε θερμοκρασία 18°C για 3 εβδομάδες.
Ωρίμανση: παραμονή "sur lies" σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα για περίπου 8 μήνες.
Χρώμα: κίτρινο χρυσαφί με ελαφρώς πράσινες ανταύγειες.
Άρωμα: λεπτό και ανθώδες, πλούσιο σε φρουτώδεις νότες που θυμίζουν μήλο και ώριμο αχλάδι.
Γεύση: αλμυρή και γεμάτη με επίγευση που διαρκεί.
Αλκοολικός βαθμός: ±13,5%
Γαστρονομικός συνδυασμός:
εξαιρετικό ως απεριτίφ; προτείνεται για ορεκτικά, ελαφριά πιάτα, πιάτα με ψάρι και λευκά κρέατα.
Σερβίρετε σε θερμοκρασία περίπου 8°C.